Ide mennek jövőre az ÁNTSZ-ellenőrök
A fogyasztószerek, illetve a tápszerek és bébiételek forgalmazói, az iskolai büfék, a kórházi ápolási osztályok, valamint a többször használatos orvosi eszközöket felhasználó egészségügyi szolgáltatók is az ÁNTSZ-ellenőrök kitüntető figyelmére számíthatnak jövőre - írja a Világgazdaság.
Márciustól fokozottan ellenőrzik a tisztiorvosi szolgálat munkatársai a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő készítményeket forgalmazó cégeket, különösen, amelyek fogyasztószereket is árusítanak. Az ellenőrzött készítményeknél célzott laboratóriumi vizsgálatokat végeznek, ahogyan a tervek szerint az E-vitamin és C-vitamin tartalmú étrend-kiegészítőknél is.

Ugyanígy folyamatos és részletes vizsgálatra készülhetnek a bébitápszerek, bébiételek forgalmazói. Esetükben nem csak a tápanyag-összetételt, de a címkézést is ellenőrzik majd. Az élelmiszerek közül a glutén-érzékenyeknek szánt, valamint az izomnövelőnek hirdetett termékeket veszi alaposabban górcső alá a hatóság, különös tekintettel arra, hogy megállják-e a helyüket a címkéjükön feltüntetett állítások.

Március közepétől a többször használatos orvosi eszközöket alkalmazó egészségügyi szolgáltatóknál kopogtatnak, ahol műszertisztító-fertőtlenítő berendezéseket is átvizsgálják. A kórházakban jövőre a geriátriai és az ápolási osztályok számíthatnak.

Forrás: Világgazdaság Online
Kelt: 2014-11-13

Kapcsolódó cikkek:
ÁNTSZ: négy településen kifogásolható a levegő minősége
Transzzsírsav: véget ér a türelmi idő
ÁNTSZ OTH: Tájékoztatás gyógyszerészeti hatósági eljárásokról
A legtöbbször a közterületen sértik meg a dohányzás ellenes szabályokat
ÁNTSZ: az ünnepekre időben fel kell készülni a gyógyszerek beszerzéséről