Gyógyszerészek XXVIII. Országos Kongresszusa
2018. október 11-14.
Balatonalmádi, Hunguest Hotel Bál Resort

Friss kiegészítés: Gyógyszertári asszisztensi jelentkezési lap

Letölthető:
Program
Jelentkezési lap - gyógyszerész
Jelentkezési lap - asszisztens

Beköszöntő

Készülünk az októberre. Ebben az évben új időszámítás kezdődik a gyógyszerellátás történetében. Kásler Miklós professzor úr, az emberi erőforrások minisztere a Parlament Széll Kálmán termében tartott, új értékeket felmutató programhirdetésén, számos kérdésben adott nekünk is útmutatást. Hangsúlyozta - többek között - a megelőzés, és a kapacitás-menedzsment jelentőségét. Mindkét területen van a gyógyszerész társadalomnak feladata bőségesen.

A gyógyszerbiztonság, a beteg együttműködés és a hatékony terápiák felügyelete az információtechnológia által biztosított lehetőségekkel párosítva magasabb szinte emeli a gyógyító tevékenységben való aktív szerepvállalásunkat.

Mindezekkel együtt egyre nagyobb a teher az egészségügyi ellátó rendszeren. A progresszív betegellátás minden szintje túlterhelt. A társadalom korösszetétele arányainak változása, az innovatív terápiák előtérbe kerülése, a látványos mértékben bővülő, és egyre színesebb kiegészítő terápiák térhódítása, az egészségre fordított költségvetési és a magánkiadások növekedő ráfordítás igénye, jóval összefogottabb, szervezettebb munkát vár el az ellátó rendszertől.

Beszéljünk mindezekről! Mérjük fel lehetőségeinket, tervezzük közösen a gyógyszerész hivatás új állomását!

Minden érdeklődőt tisztelettel várunk októberben a GYOK rendezvényein.
Figyelje híradásainkat!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tisztelt Kolleganők és Kollega Urak!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket arról, hogy 2018-ban is megrendezésre kerül az immár hagyományos őszi gyógyszerésztalálkozó, ebben az évben a XXVIII. Gyógyszerészek Országos Kongresszusa.

A tavalyi évben - a résztvevői kéréseknek eleget téve - Budapesten szervezett akkreditált továbbképző rendezvény visszatér a megszokott környezethez, a Balaton partjára. A tapasztalatok igazolták, hogy a gyógyszerészi kar számára a szakmai programok mellett rendkívül nagy jelentősége van a kollegákkal való találkozásnak, a konzultációnak. Mindez feltételezi az előadások, kiállítások, a szabadidős programok és a szállás közös helyszínre telepítését, ami a létszám és a közösségi területek igénye miatt a fővárosban ideálisan nem, vagy csak igen magas költséggel realizálható.

A Kongresszus szervezésében is változásokat fognak tapasztalni. Elismerve és megköszönve a G-Management Rt. eddigi tevékenységét, idén új szervező gárda fogja Önökkel tartani a kapcsolatot. A MOSZ vezető testületei úgy döntöttek, hogy saját hatáskörben készítik elő a jövőben szakmai rendezvényeiket. Nem lesz nagy meglepetés, mivel a Szövetség titkárságára telepített szervező gárda tagjai régi, aktív segítői programjainknak. Fábik Ramóna, Antal Lajos és Kiss Ivett, évtizedes távlatban jó ismerősök a gyógyszerészek számára.

2018. egy új időszámítás kezdete a közvetlen lakossági gyógyszerellátás történetében. Ősszel már közel egy éves tapasztalatunk lesz a folyamatosan megújuló és egyre szélesedő EESZT működtetésében. A személyes adatok védelméről és áramlásáról (GDPR) szóló uniós jogszabályi kötelezettséggel összefüggő feladataink addig - reményeink szerint – kristályosodnak. Az egyedi gyógyszer-azonosítás bevezetése is a közelünkbe kerül. Mindezekkel összefüggésben informatikai igényünk, felkészültségünk, és egyben kiszolgáltatottságunk is növekedni fog. Határozottan úgy gondoljuk, hogy rendkívül sok megbeszélni valónk lesz. Terveink szerint az egyes témakörökhöz professzionális szakértői prezentációkat szervezünk, és hagyunk bőségesen időt a kérdések „átbeszélésére”. A már megszokott módon 3 részből álló szabadon választható akkreditált program pontszerző elemei Farmakoterápia menedzsment pre-kongresszus (12 pont), MOSZ Ifjúsági Fórum (08 pont) és GYOK XXVIII. (21 pont).

Találkozzunk 2018. október 11-14. között a Gyógyszerészek XXVIII. Országos Kongresszusán, a Hunguest Hotel Bál Resort helyszínein, Balatonalmádiban!

Már most írja be naptárába az időpontot és figyelje híradásainkat! Hamarosan küldjük a program tervezetet és a jelentkezési dokumentumokat. Minden gyógyszerész kollégát, érdeklődőt, a gyógyszerellátásban érdekelt szervezetet tisztelettel várunk rendezvényünkre.

Magángyógyszerészek Országos Szövetsége

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2018-05-04