Letöltendő börtönt kért az ügyészség a gyermeke gyógyszerelését elmulasztó sárvári férfira
Nem vették meg a szükséges gyógyszereket beteg gyereküknek a sárvári szülők, holott a háziorvos és a védőnő is figyelmeztette őket. A gyerek végül tüdőgyulladással került kórházba – írja a Nyugat.hu.

A regionális hírportál cikke szerint a nyolc éves gyermeket 2017 januárjában azután küldték haza az iskolából, hogy napok óta csúnyán köhögött, majd be is lázasodott. A gyermeket másnap háziorvoshoz vitték, azonban a szülők sem a felírt antibiotikumot nem váltották ki, sem lázcsillapítót nem alkalmaztak.

A gyereket másnap újra iskolába küldték, ahol rosszullétre panaszkodott, ezért értesítették az édesanyját. Miután három nap múlva újra iskolába küldték, az iskola értesítette a védőnőt, aki otthonában meglátogatta a családot és felhívta a szülők figyelmét arra, hogy váltsák ki a gyógyszert, adjanak a gyermeknek lázcsillapítót, másnap pedig mindenképpen keressék fel a háziorvost. A vádlottak azonban ennek ellenére nem vitték el a gyermeket a háziorvos másnapi rendelésére, ezért a háziorvos a lakásukban kereste fel őket. A vádlottak a gyógyszert még ekkor sem váltották ki és lázcsillapítót sem tudtak bemutatni, ezért a háziorvos mentőt hívott.

A kórházban megállapították, hogy a gyermek tüdőgyulladást kapott, ami miatt két hétig szorult kórházi kezelésre. Az apával szemben letöltendő börtönbüntetést, az anyával szemben pedig felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte a Sárvári Járási és Nyomozó Ügyészség.

Forrás: Nyugat.hu
Kelt: 2018-06-18