Átlag felett teljesített az OGYÉI egy nemzetközi mérésen

„Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) tagszervezetinek átlagos minősítését túlmutató eredményt ért el az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet azon a IV. benchmarking programon, melyet a tagállami hatóságok vezetőinek szervezete, a Heads of Medicines Agencies működtet. Az OGYÉI auditon elért sikerét megalapozott stratégiájának és ehhez kapcsolódó részletes terveinek, valamint a jól kialakított és rendszeresen felülvizsgált, hatékony folyamatainak köszönheti” – írja az az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapja.

Az Európai Gyógyszerügynökséghez tartozó tagállami hatóságok vezetőinek szervezete, a Heads of Medicines Agencies (HMA) által létrehozott IV. benchmarking program (Benchmarking of European Medicines Agencies, BEMA) keretében végzett értékelés szerint az OGYÉI a maximálisan elérhető 5 pontból 3,68-at kapott, amely felülmúlja a tagországok 3,5-ös átlagát, valamint az előző méréshez képest is 0,1 pontos javulást jelent.

Az értékelés során figyelembe vették az irányítási rendszereket, a forgalomba hozatali engedélyek értékelését, a farmakovigilanciai tevékenységeket, valamint a hatósági ellenőrzési tevékenységeket is.

Az OGYÉI főigazgató-helyettese, dr. Szolyák Tamás úgy fogalmazott: „az értékelők korrekt, a BEMA irányító csoport által megadott érettségi szintekhez szigorúan ragaszkodó értékeléseket adtak. Munkatársaink maximális teljesítményt nyújtottak a teljesítményük prezentálása során, elkötelezettségük, energikusságuk és szakmai ismereteik egyaránt érezhető és értékelhető volt” – tette hozzá. A teljes közlemény az OGYÉI honlapján olvasható.

Forrás: OGYÉI
Kelt: 2018-06-25