Adatok a gyógyszertári döntéshozatal szolgálatában
Májustól egyedi szolgáltatással segíti a hazai patikákat az egyik legnagyobb hazai gyógyszer-nagykereskedő, a PHOENIX Pharma Zrt.: PHOENIX Iránytű címmel korunk egyik legfontosabb erőforrását, adatokat bocsát partnerei rendelkezésére.

Új kezdeményezésük lényege, hogy negyedévente makrogazdasági és gyógyszerpiaci adatokat gyűjtenek össze és adnak át strukturált, könnyen értelmezhető formában vevőik számára. Az így kapott adatok segítséget nyújtanak a gyógyszerészeknek a gazdasági környezet és a gyógyszerellátással összefüggő folyamatok nyomon követésében és nagy felelősséggel járó üzleti döntések meghozatalában.

A gyógyszerpiaci adatokat a világ vezető egészségügyi technológiai vállalata, az IQVIA szolgáltatja, amely 30 év tapasztalattal rendelkezik a magyarországi gyógyszerforgalmi adatok gyűjtése és feldolgozása területén. „A PHOENIX Iránytűt ingyenesen kínáljuk a gyógyszertáraknak, függetlenül attól, hogy melyik nagykereskedő a gyógyszertár fő beszállítója. A szolgáltatással minden hazai gyógyszerészt szeretnénk támogatni az adatalapú döntéshozatali folyamatokban” – tette hozzá Kaló Tamás, a PHOENIX Pharma Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: phoenix.hu
Kelt: 2022-05-20