Elindult a regisztráció a 14. HAPPY-hétre
Tavasszal ismét „vízbárokkal” telhetnek meg az iskolák és óvodák: március 18-án indul a 14. HAPPY-hét! A programot koordináló Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) március 15-ig várja az intézmények csatlakozását.

Az ország legnagyobb vízivást népszerűsítő programjában tavaly rekordszámú, összesen 1031 iskola és óvoda vett részt, így több mint 120 ezer fiatal tanulhatott játékos formában a megfelelő hidratáltság egészségmegőrzésben betöltött szerepéről és a túlzott üdítőfogyasztás káros hatásairól.

Sok gyerek nincs tisztában azzal, hogy a nap folyamán elfogyasztott folyadék mennyisége és típusa hatással lehet az egészségére, a testtömegére vagy akár a tanulmányi eredményeire, sportteljesítményére is. A HAPPY-hét során megtudhatják, miért „a víz a legjobb szomjoltó” és kreatív módszerek, praktikák segítségével növelhetik is a napi vízbevitelüket.

Az egészséghét megszervezésében az NNGYK letölthető segédanyagokkal, korcsoportspecifikus oktatóanyagokkal, nyomtatható plakátokkal, oktatóvideókkal, programötletekkel segíti a pedagógusokat: https://merokanal.hu/happy-het/happy-het-letoltheto-segedanyagok/

A HAPPY-hét indulásáról az intézmények az Oktatási Hivatalon keresztül, e-mailben is kapnak tájékoztatást. A programról és a csatlakozásról bővebb információ itt található: https://merokanal.hu/happy-het/

Forrás: nngyk.gov.hu
Kelt: 2024-03-06